Novetats

En aquesta secció, s'avancen les novetats que, en format de llibre o d'article, es preveu que es publiquin proximament amb la signatura de Jordi Mata.

En el núm. 245 de la revista Sàpiens, corresponent al mes d'agost, Jordi Mata escriu en la secció "La història... en rosa", sota el títol: Onan, la llegenda, sobre l'origen bíblic i el significat del mot onanisme, entès com a sinónim de masturbació.

Política, heretgia, possessions demoníaques, sexe, art i personatges d'alta volada de l'imperi hispànic. Tots aquests ingredients es van barrejar en un establiment religiós del Madrid de Felip IV, un monestir que va ser l'escenari d'uns esdeveniments singulars que van posar de manifest el perfil supersticiós i llibertí d'una societat que presumia de devota. Tot aquest assumpte s'explica en l'article Escàndol al convent, en el núm. 244 de la revista Sàpiens, corresponent al mes de juliol.

La nit del 17 de juny de 1972, en fer la seva ronda, un vigilant del complex comercial i residencial Watergate, a Washington, va veure que els panys de diverses portes s'havien cobert amb trossos de cel·lo per evitar que es tanquessin. Va avisar la policia. Allò va ser el principi d'un escàndol que provocaria la dimissió de Richard Nixon, president dels Estats Units. Tot el cas s'explica en l'article Cel·lo contra Richard Nixon, en el núm. 751 de la revista Serra d'or, corresponent als mesos de juliol i agost.


Aquest lloc web fa servir cookies per a millorar l'experiència dels usuaris. Si sigueixes navegant, acceptes l&039;ús de cookies a jordimata.com