Novetats

En aquesta secció, s'avancen les novetats que, en format de llibre o d'article, es preveu que es publiquin properament amb la signatura de Jordi Mata.

Al núm. 265 de la revista Sàpiens, corresponent al mes d'abril, Jordi Mata escriu en la secció "Sàpiens negre", sota el títol: El crim de la nena del pou, sobre l'assassinat amb rerefons supersticiós d'una nena a la localitat alacantina de Sant Vicent del Raspeig el 1924.

El nom de Josep Anselm Clavé, nascut fa dos-cents anys, remet ineludiblement al mon de la música i, en concret, al de la polifonia, un art que va ser cabdal en el progrés de l'associacionisme i l'obrerisme a Catalunya. Tanmateix, el seu prestigi en aquesta àrea ha amagat les facetes de polític i home d'acció, en les quals va adquirir un protagonisme notable. Aquestes facetes es posen en primer pla a l'article Clavé. Músic i polític revolucionari, publicat al núm. 265 de la revista Sàpiens, corresponent al mes d'abril.

El futbol és l'opi del poble, però en segons quines èpoques ha estat quelcom més, com es va demostrar fa 50 anys. El 17 de febrer del 1974, tot Espanya va veure per televisió el partit jugat a la capital de l'Estat entre el Reial Madrid i el Futbol Club Barcelona de la vint-i-dosena jornada de la temporada 1973-1974, conclós amb un resultat per a la història, 0-5, i que va transcendir allò purament esportiu. Aquell esdeveniment s'evoca a l'article 50 del 0-5. Una golejada per a l'eternitat, en el número 771 de la revista Serra d'Or, corresponent al mes de març.

Al Centre Cultural La Casa Elizalde (c/València, 302, Barcelona), a partir de l'11 d'abril i durant deu dijous, de 17 a 18.30 h, Jordi Mata exercirà com a docent en el taller cultural Històries de la corrupció. Des de l'antiguitat fins als nostres dies. Des del naixement de la civilització i per tant del poder, l'abús del mateix o la mala conducta dels governants ha fet que existeixi la corrupció. Si avui és motiu de descrèdit, en altres èpoques ha estat tolerada i fins i tot se l'ha arribat a jutjar com a impulsora d'estats i models polítics. Hi ha gaire diferència entre els escàndols que succeïen a l'Egipte faraònic i els que s'esdevenen als règims democràtics actuals?


Aquest lloc web fa servir cookies per a millorar l'experiència dels usuaris. Si sigueixes navegant, acceptes l&039;ús de cookies a jordimata.com