Un cadàver exquisit

Edicions 62; col.lecció El Balancí, 571. Barcelona, març 2008.

1698. Nit a l'Imperi. Una pau tensa presideix les relacions polítiques entre les principals potències europees. L'esterilitat de Carles II, rei d'un vast imperi en decadència, ha deixat sense hereu la monarquia hispànica. Ara cal decidir qui el succeirà. A Catalunya, el debat entre els partidaris de mantenir-se fidels als mediocres reis de la casa d'Àustria i els qui prefereixen esperar-se amb un possible canvi dinàstic encarnat en Felip V de Borbó enrareix encara més l'ambient.

Ningú no vol la guerra, però tothom sap que del resultat d'aquesta tria dependrà el futur d'Europa. Els diferents bàndols amb els seus agents mouen les peces per seguir de prop que passa amb els catalans i enfortir posicions.

A partir d'aquest context històric que reflecteix amb fidelitat i rigor els fets i l'ambient dels anys previs a la Guerre de Successió i a la gran derrota del 1714, Jordi Mata ha escrit una novel.la convincent que fuig de maniqueismes i que ajuda a entendre un període clau de la nostra història i encara ara controvertit.


Aquest lloc web fa servir cookies per a millorar l'experiència dels usuaris. Si sigueixes navegant, acceptes l&039;ús de cookies a jordimata.com