Poesia noranta

Obra col.lectiva

Oikos-tau; col.lecció Oikos-poesia. Vilassar de Mar, Barcelona, març 1997.

Poesia noranta mostra el treball d'un grup de poetes a la ratlla dels 30 anys, que han tret a la llum pública els seus treballs literaris majoritàriament a principis dels anys 90, tot i que alguns ja s'havien donat a conèixer a finals dels 80. Més enllà de ser únicament una antologia generacional, aquest llibre neix amb l'objectiu de ser també el testimoni de l'obra d'uns joves escriptors que s'han interrelacionat mercès a una entitat cultural: l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana (AJELC), mitjançant la qual han pogut conèixer-se, intercanviar experiències i realitzar propostes conjuntes, principalment d'aprenentatge de l'ofici en una terra de fronteres -la nostra- sense massa escoles ni mestres". (De la introducció d'Albert Calls).

I és a través d'aquest llibre (...) que tots els antologats passaran a la petita i íntima història de la poesia contemporània catalana com a autors de la dècada dels noranta. I el que no surti a la foto, ho té cru. O sigui, aquest paper també exerceix de foto de família, de daguerreotip de tota una època". (Del pròleg de Rafael Vallbona).


Aquest lloc web fa servir cookies per a millorar l'experiència dels usuaris. Si sigueixes navegant, acceptes l&039;ús de cookies a jordimata.com