La compassió del dimoni

Premi de novel.la Joanot Martorell 1998.

Edicions Bromera; col.lecció L'Eclèctica, nº 64. Alzira, febrer 1999.

Víctor Beltran, intel.lectual implacable i en decadència, desperta, com en un malson, al costat del cadàver de la seva amant, morta de manera violenta. Sense saber amb certesa si està implicat en aquest afer, haurà d'enfrontar-se al llarg d'una nit d'angoixa, a casa seva, a l'amenaça que li representa trobar-se de sobte amb l'exposició de la seva pròpia vida a través d'un text inculpatori que descobreix a la pantalla del seu ordinador. Aquest viatge evidencia com la falsedat i la traïció han ajudat Beltran a assolir el poder, però no el podran salvar de la caiguda.

La compassió del dimoni és un retrat sense concessions sobre aquella esfera del món cultural més allunyada de la creació, una crítica a la figura del grimpador mediocre i destructiu que pretén imposar el seu propi criteri com a únic i vàlid per tal d'ocultar la seva manca de talent. Tot plegat, una visió del cinisme dels temps triomfants de les aparences.


Aquest lloc web fa servir cookies per a millorar l'experiència dels usuaris. Si sigueixes navegant, acceptes l&039;ús de cookies a jordimata.com